
WorkshopEten & Drinken
Matzes bakken
1 Nov. 2025
19:00 - 02:00
Joods Museum
Ooit weleens een Matze zelfgemaakt? Dat kan je nu leren. In het kookatelier maak je een matze, ook wel matzah of matza genoemd. Deze dunne, ongezuurde broden worden traditioneel gegeten tijdens het Joodse feest van Pesach. Het dient als een herinnering aan de haastige uittocht uit Egypte, waarin het volk geen tijd had om het brood te laten rijzen.
Matzes worden gemaakt van o.a. meel en water. Het deeg wordt snel bereid en gebakken, waardoor het geen tijd heeft om te rijzen. Hierdoor blijft het brood plat en ongezuurd. Het resultaat is een dun, knapperig brood dat lijkt op een grote, vierkante cracker. Da’s lekker.

MeertaligMuseumkaartRondleidingenTours NGTRolstoel toegankelijkBar beschikbaar
Joods Museum
Nieuwe Amstelstraat 1, 1011 PL
NavigerenBekijk museum
Parkeer 'm in een fietsvak
Tramhalte Waterlooplein (140m)
14
Metrostation Waterlooplein (240m)
515354